Not just a girl…

Ovo je priča o jednom rođendanu i o jednoj mami kojoj su Diznijeve princeze izgleda malo dosadile.

To je  priča o Jaime Moore, teksaškoj fotografkinji koja je želela da nekako posebno fotografiše svoju ćerku Emu za njen peti rođendan. Pretraživala je internet tutorijale ali jedino je uspela da nađe milijardu saveta o tome kako da napravite što bolji kostim princeze. Onda je razmislila i smislila ovako nešto

“Moja ćerka nije rođena u kraljevskoj porodici ali je rođena u zemlji u kojoj danas može da glasa, postane lekar, pilot, astronaut ili čak predsednik ako želi i to je ono što je zaista bitno.”

Ovaj set fotografija je omaž ženama koje su omogućile da mala Ema i sve ostale devojčice u našoj civilizaciji imaju te mogućnosti i mene ako neko pita – dosta je lep poklon.

Ne znam dal se Ema slaže sa tim. Ja da imam pet godina verovatno bih više volela da me obuku u rozu balsku haljinu nego da izigravam Helen Keler, ali ok, jednoga dana će sigurno da joj se dopadne.

I za kraj valjda to što je važno da se imaju uzori ali i da čovek bude to što je

i da bude barem jedna slika u boji.

E sad, pošto je to Amerika koja je zemlja velikih mogućnosti i sve, Jaime je odlučila da nema razloga zašto ovaj dar ne bi podelila sa svetom. Za pare.

Dakle, ako živite u Teksasu i ako imate ćerku i ako vam se roza boja dosadila eto i vama ideje za rođendanske fotografije.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

One Comment

  1. Aki

    Devojcica se lepo snasla na tom slikanju.

    A mamina ideja, pa sve mame imaju neke ideje,a ovo je njena mama i njene ideje.

    A da uzimamo stvari zdravo za gotovo, poznata je prica – lako se na dobro navici.

    Skoro naleteh na izjavu razocarane gradjanke – idem uvek na izbore jer to mogu, neki su svasta trpeli i jako se potrudili da bih ja to mogla. A izjavila Remi, Elemental, na nacionalnoj tv.

Leave a Reply